Posted by Aditya on zář - 21 - 2013 under Hlavní Chod, Ne-vegetariánská jídla, Seznam receptů
Ingredients
  • 500 g kuřecích prs
  • ½ lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky kurkumy v prášku
  • ½ lžičky červeného chilli (dle chuti)
  • 1 lžíce zázvoro-česnekové pasty
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky hořčičných semínek
  • 10 -12 kari lístků
  • 2 lžíce rostlinného oleje nebo ghee
  • 100 g strouhaného kokosu (nebo 1 čerstvě nastrouhaneho)
  • 1 velkou cibuli
  • 1 lžička koriandru v prášku
  • ½ lžičky červeného chilli (volitelné)
  • ½ lžičky kmínu v prášku
  • ½ lžičky garam masaly v prášku
  • ½ plechovky kokosového mléka
  • sůl podle chuti
  • nastrouhaný kokos na ozdobení
Cuisine: Cooking time: 45 min, příprava: 10 min Serving: 4 - 5 porcí

Jak již název napovídá, bude tento recept kombinací kokosu a kuřecího masa. Toto chutné kuřecí kari je obvykle podáváno s ochucenou rýží jako pulao (indické rizoto). Marinované kuřecí maso v kombinaci s čerstvým kokosem, kokosovým mlékem (nebo smetanou) a garam masalou – a máme krémově bohaté kari.

Krok 1

Připravíme si hladkou pastu ze zázvoru a česneku. Je důležité, abychom zázvor opravdu rozmixovali, abychom neměli žádné větší kousky v jídle.

ginger garlic paste together

Krok 2

Nakrajíme si kuře na malé kostičky. Přidáme citronovou šťávu, 1/2 lžíce zázvoro-česnekové pasty, kurkumy v prášku, 1/4 lžičky soli a chilli v prášku. Smícháme vše dohromady s kuřecím masem a necháme stranou marinovat.

chicken marination

Krok 3

Připravíme si všechno koření pro pozdější použití. Budeme potřebovat: kmín, kari listy a hořčičné semínka.

keep dry ingredients

Krok 4

Nahřejeme si pánev a přidáme strouhaný kokos (nejlepší je, pokud použijeme čerstvý kokos) a osmažíme ho do světlé hnědé barvy.

fry  the coconut

Krok 5

Zahřejeme olej a přidáme koření, začneme s kmínem, pak přidáme kari listy a nakonec hořčičná semínka. Necháme koření poprskat na oleji, cca 30 až 40 sekund.

step by step cumin,curry,mustard

Krok 6

Přidáme nakrájenou cibuli se špetkou soli. Smažíme po dalších 8 -10 minut. Poté přidáme 1/2 lžíce zázvoro-česnekové pasty a smažíme na mírném ohni dalších 3 – 4 minuty.

onion ginger and garlic

Krok 7

Dáme si všechno suché koření do misky, přidáme 3 lžíce vody a  smícháme dohromady. Tím zamezíme tomu, aby se nám koření připálilo. (Pokud přidáváme koření přímo do oleje může se nám stát, že se nám koření připálí.) Vždy je dobré přidat trochu vody před přidáním koření na rozpálený olej nebo třeba i rajčata, které také obsahují vodu.

dry spices and with water

Krok 8

Smažíme vše dohromady na mírném ohni po dobu 2-3 minut. Cílem je, abychom pomalu smažily koření.

fry it for next 5-6minutes

Krok 9

Po osmažení koření si vezmeme nakrájenou cibuli, směs koření a rozmixujeme vše do hladké pasty. Já používám ruční elektrický mixér. Přidáme opražený kokos a také trochu vody.

add coconut to grinder and some water make a smooth mixture

Krok 10

Osmahneme si marinované kuře na oleji.

fry the chicken in the pan with oil

Krok 11

Dáme rozmixovanou směs na vyhřatou pánev. Až se začne vařit, přidáme smažené kuře. Omáčku s kuřetem si dochutíme dle potřeby solí a povaříme ji ještě dalších 6-7 minut na mírném ohni.

put back on the heat the gravy add chicken to the gravy

Krok 12

Po  5-6 minutách přidáme trochu smetany nebo kokosové mléko a vaříme další 2 minuty.

in the end add cream to it

Pokrm podáváme lehce posypaný suchým kokosem.

serve it hot serve it hot 2

Jako příloha je výborná basmati rýže nebo pulao.

serve it with rice

Dobrou chuť.

Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent recipes

Sypaná rýže Basmati

Posted on kvě - 27 - 2014

0 Comment

Shahi Paneer

Posted on kvě - 8 - 2014

1 Comment

Toor Dal (čočka)

Posted on bře - 15 - 2014

0 Comment

Kuřecí kari s kešu...

Posted on úno - 9 - 2014

0 Comment

Recent posts

Moje indickakuchyne…

Posted on úno - 11 - 2014

0 Comment

Time and food at...

Posted on čen - 9 - 2013

0 Comment

GULAB JAMUN MIX

Posted on dub - 1 - 2013

3 Comments