Posted by Aditya on zář - 8 - 2013 under Seznam receptů
Ingredients
  • 2 lžíce oleje
  • 1 bobkový list
  • 1 celou skořici
  • 1 černý kardamom
  • 2 zelené kardamomy
  • 2 hřebíčky
  • 3 střední cibule
  • 1 lžička zázvorové pasty
  • 2 lžičky česnekové pasty (5 stroužků)
  • čerstvé zelené chilli (podle chuti, volitelné)
  • ½ lžičky kurkumy v prášku
  • 1 lžička meet masaly (volitelné)
  • červené chilli - dle chuti
  • sůl - dle chuti
  • 2 lžičky koriandru v prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 velké rajčata
  • 8 vařených vajíček (oloupaných a nastrouhaných)
  • 1/2 šálku mraženého zeleného hrášku
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 1/2 šálku vody
  • lístky koriandru - jemně nasekané na zdobení
Cuisine: Cooking time: 40 min, příprava: 15 min Serving: 4 porce

V podstatě “Keema” znamená mleté ​​maso. V indické kuchyni je velmi populární a typické je mleté ​​skopové kari s hráškem a brambory. Keema může být vyrobena z téměř jakéhokoliv masa. Keema je také někdy použivána jako náplň do samos, kebabu nebo do chlebu naan. Vajíčková keema je chutné, snadné a rychlé jídlo a skvělý způsob, jak přidat vejce do Vaší stravy.

garnish with corineder and serve it hot

Postup:

Krok 1

Připravíme si jemně nasekánou cibuli, pomeleme si zázvor a česnek. Jemně nakrájejíme rajčata nebo si z nich můžeme vytvořit jemnou pastu. Necháme vše stranou pro pozdější použití.

misapla misapla 2

Krok 2

Vajíčka uvaříme na tvrdo. S pomocí struhadla je jemně nastrouháme  a necháme  stranou.

grate the hard boiled eggs

Krok 3

Rozehřejeme si olej ve středně velké nepřilnavé pánvi na střední teplotě. Přidáme do oleje bobkový list, skořici, černý kardamom, zelený kardamom a celý hřebíček.

heat the oild and add dry spices

Smažíme po dobu cca 30 sekund.

Krok 4

Přidáme jemně nakrájenou cibuli s trochou soli a dobře promícháme. Vaříme dalších 15 minut s pokličkou. Často promícháváme.

add finely chopped onion

Krok 5

Přidáme zázvor, česnek k cibuli a smažíme bez pokličky dalších 5 minut. V podstatě do doby až nám směs začne hnědnout a olej se začne oddělovat od směsi.

add girlic and after 5 min

Krok 6

Pokud máte rádi chuť zeleného chilli, pak je nejlepší čas přidat ho teď v nasekané formě (já jsem tentokrát nepřidával). Přidáme rajčatovou pastu a vaříme s pokličkou pro dalších 10 minut za stálého míchání, dokud se nám olej nezačne oddělovat od směsi.

tamoto conditionKrok 7

Přidáme všechno suché koření, tzn. červené chilli, kurkumu v prášku, koriandr v prášku, mletý kmín a meet masalu. Smažíme dohromady opět do doby než se nám olej začne oddělovat, cca 3-4 minut. (Meat masalu nemusíte přidávat, ale pokud máte špetku tohoto koření tak Vám zvýrazní chuť pokrmu.)

fry the tomatooes

Krok 8

Přidáme polovinu uvařeného hrášku nebo ohřatého v mikrovlnné troubě s trochu vody po 2 minuty. Vaříme ještě dalších 5 minut, aby nám hrášek nasákl chuť koření.

peas condition

Krok 9

Přidáme nastrouhané vařené vajíčka, sůl podle chuti a trochu vody. Jemně promícháme.

add the grated eggs with some water

Krok 10

Nakonec přidáme garam masalu a vaříme 2–3 minuty.

finally add the garam masala mix all well and cook for next 2 min

Ozdobíme čerstvým nasekaným koriandrem. Podáváme horké s roti nebo naan.

serve it with the roti

Dobrou chuť!!!

Meal: Food type:

One Response so far.

  1. Jane says:

    mnam mnam 🙂

Leave a Reply


Recent recipes

Sypaná rýže Basmati

Posted on kvě - 27 - 2014

0 Comment

Shahi Paneer

Posted on kvě - 8 - 2014

1 Comment

Toor Dal (čočka)

Posted on bře - 15 - 2014

0 Comment

Kuřecí kari s kešu...

Posted on úno - 9 - 2014

0 Comment

Recent posts

Moje indickakuchyne…

Posted on úno - 11 - 2014

0 Comment

Time and food at...

Posted on čen - 9 - 2013

0 Comment

GULAB JAMUN MIX

Posted on dub - 1 - 2013

3 Comments