Posted by Aditya on lis - 18 - 2013 under Seznam receptů
Ingredients
  • 250 g zázvoru
  • 250 g česneku
  • ¼ lžičky kurkumy v prášku (volitelné)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
Cuisine: Cooking time: Příprava: 15-20 minut Serving: 2

Home made ginger&garlic paste

Zázvorovo-česneková pasta (směs) je základní položkou, kterou je dobré mít po ruce při vaření indické kuchyně. Zázvor, česnek se používá v různém provedení – celý nebo nasekaný nebo ve formě pasty. Já mám vždycky uloženou sklenici této pasty v mé lednici. Je to opravdu jednoduché na přípravu a ušetří Vám to i čas.

ginger & garlic

Ze stejného množství zázvoru a česneku vytvoříme pastu. Můžeme přidat také sůl, kurkumu v prášku. V celém procesu je velmi důležité snížit množství vody, která nám vznikne při mixování, abychom prodloužili životnost této směsi.

Postup:

 Krok 1

Omyjeme a oloupeme se zázvor a otřeme ho čistým hadříkem a nakrájíme na malé kousky. Odstraníme také slupku  z česneku a opět nakrájíme na malé kousky. Pokusíme se snížit obsah vody.

peel the all

Krok 2

Zázvor, česnek, olej a sůl rozmixujeme důkladně do hladké pasty.

paste

Krok 3

Vytvořenou směs plníme sklenici pomocí čisté a suché lžíce.

paste in bottle

Krok 4

Sklenici se směsí uzavřeme a dáme do lednice.

paste in bottel with cover

Trvanlivost této směsi může být 3-4 týdny. Vždy používáme čistou a suchou lžičku, když směs odebíráme k vaření.

Poznámky:

• Udržujeme směs vždy lednici, nenechávame na teplém místě.
• Nejlépší je poměr 1:1 pro zázvor a česnek.
• Kurkuma v prášku je volitelná, ale uchovává barvu zázvorovo-česnekové pasty delší dobu.

Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent recipes

Sypaná rýže Basmati

Posted on kvě - 27 - 2014

0 Comment

Shahi Paneer

Posted on kvě - 8 - 2014

1 Comment

Toor Dal (čočka)

Posted on bře - 15 - 2014

0 Comment

Kuřecí kari s kešu...

Posted on úno - 9 - 2014

0 Comment

Recent posts

Moje indickakuchyne…

Posted on úno - 11 - 2014

0 Comment

Time and food at...

Posted on čen - 9 - 2013

0 Comment

GULAB JAMUN MIX

Posted on dub - 1 - 2013

3 Comments